Tietoa tapahtumista

Tässä lyhyesti esiteltynä ainejärjestömme tapahtumaperinteet, jotka kuuluvat jokaiseen tapahtumavuoteen!

Liikuntavuorot

Yksi osa Pedagon tapahtumatoimintaa on jäsenistön mahdollisuus liikkua yhdessä kanssaopiskelijoiden kanssa! Kaikki pedagolaiset ovat tervetulleita kokeilemaan lajeja taidosta tai kokemuksesta riippumatta ainejärjestömme viikoittaiselle höntsävuorolle. Rohkeasti pelaamaan ja tutustumaan uusiin lajeihin ja ihmisiin!

Liikuntavuoro järjestetään kerran viikossa Vivecalla (Rautpohjankatu 8a) maanantaisin klo 18-19 ja lajit vaihtelevat osallistujien toiveiden mukaan. 

Liikuntavuorojen esteettömyyskuvaus.


Kirjakerho

Pedagon kirjakerhoon ovat tervetulleita kaikki kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneet. Kirjakerho kokoontuu kerran kuussa teekupin ääreen keskustelemaan luetusta kirjasta. Joskus muut kiireet painavat tai valikoitunut kirja ei kiinnostakaan ja kirja jää lukematta - tästä lukupiiristä ei oteta paineita! Kirjakerhoon osallistuminen ei sitouta mihinkään, vaan osallistua voi silloin, kun se itselle sopii. Joka kuukausi valitaan yhteisesti luettavaksi aina eri teemaan tai genreen sopiva kirja. Saat itse valita, missä formaatissa luet tai kuuntelet kirjan. Kirjaehdotukset, äänestykset sekä informointi tapahtuu Kirjakerhon facebook-ryhmässä. 

Kirjakerhon haalarimerkin voit ansaita käymällä kolmessa eri tapaamisessa syyskuusta 2022 alkaen. Tapaamisten ei tarvitse olla peräkkäiset.

Ajankohtaisia tietoja kirjakerhosta löydät Instagramista @pedagontapahtumat highlightistä kirjakerho sekä kirjakerhon Whatsapp-ryhmästä!


Käsityökerho

Kerhoon voi tulla matalalla kynnyksellä sekä konkarit että aloittelijat. Aiempaa kokemusta et tarvitse, sillä kerhosta löytyy apua uuden harrastuksen parissa. Käsityökerhon tarkoituksena on saattaa yhteen saman mielenkiinnon jakavia opiskelijoita ja tässä onkin hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan uusiin ihmisiin yli vuosikurssirajojen.

Käsityökerho kokoontuu noin kerran kuukaudessa hengailemaan yhdessä esimerkiksi neulomisen, virkkaamisen tai muun itselle mieleisen käsityön parissa. Kerhoon on tarkoitus tuoda mukanaan omat käsityövälineet, mutta paikan päältä löytyy myös jämälankoja sekä puikkoja ja virkkuukoukkuja, mikäli haluat tulla kokeilemaan neulomista tai virkkaamista.

Ajankohtaisia tietoja kirjakerhosta löydät Instagramista @pedagontapahtumat highlightistä käsityökerho!


Hengailuillat

Hengailuillat ovat pedagolaisten kuukausittain järjestettäviä tapahtumia, joissa tarkoituksena on viettää aikaa yhdessä alkoholittomasti erilaisten aktiviteettien parissa. Hengailuilloissa pulkkaillaan, ommellaan haalarimerkkejä, katsotaan elokuvia ja esimerkiksi maalaillaan ja askarrellaan. Hengailuillat ovat aina ilmaisia ja alkoholittomia.


Sitsit

Pedagossa tykätään sitsata eikä mikään ihmekään! Sitsit ovat virallisemmalta nimeltään akateeminen pöytäjuhla, jonka perinteet ovat rantautuneet jo vuosikymmeniä sitten Ruotsista suomalaiseen opiskelijakulttuuriin. Ainutlaatuinen korkeakouluopiskelijoiden illanviettotapa, joka koostuu laulamisesta, juomisesta, syömisestä sekä ohjelmanumeroiden seuraamisesta. Pedago sitsaa vähintään kolmesti vuodessa - yleensä hyvin paljon enemmänkin! Lue sitsietiketistä täältä!


Haalarikastajaiset

Haalarikastajaiset ovat yksi fuksisyksyn kohokohdista, jolloin uudet opiskelijat saavat vihdoin omat ferrarin punaiset pöksynsä! Perinteisesti tutorit vihkivät fuksit haalareiden kantajiksi sen jälkeen, kun fuksit ovat tehneet pyydetyt asiat ansaitakseen haalarit. Ohjelma tapahtumassa voi olla mitä tahansa, mutta haalareiden kastamista ei unohdeta missään nimessä! Haaarikastajaisten jälkeen pedagolaiset lähtevät yhdessä jatkoille ulkoiluttamaan fuksien haalareita ensimmäistä kertaa yhdessä.


Fuksiaiset

Fuksiaiset ovat perinteinen fuksien "tervetuliaistapahtuma", jossa esimerkiksi vannotaan fuksivala. Fuksivala on humoristinen, mutta suurilta osin totuuteen (tai vanhempien vuosikurssien omiin kokemuksiin) pohjautuva lupaus, jonka fuksit vannovat vanhemmille opiskelijoille käsi sydämellä. Fuksiaisten ohjelma on fuksitoimikunnan johdolla 2. vuosikurssin ideoima, järjestämä ja toteuttama tapahtuma.


Kostajaiset

Kostajaisissa roolit vaihtuvat ja on fuksien aika päästä maksamaan fuksiaisissa kokemansa vääryydet takaisin 2. vuosikurssille! Fuksitoimikunnan johdolla ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saavat ideoida ja toteuttaa juuri sellaisen tapahtuman kakkosille, kuin itse haluavat.


SOOLin Talvipäivät

Talvipäivät, tutummin TP, ovat koko Suomen opeopiskelijoiden suurin tapahtuma, joka järjestetään perinteisesti vuosittain kevätlukukauden puolessa välissä. Talvipäivät ovat kuin koko viikonlopun kestävä leirikoulu, jonne lähdetään Jyväskylästä yhteisellä bussikyydityksellä. Ohjelmassa on vuodesta riippuen mm. approilua, hengailua, artisteja ja muuta suunniteltua ohjelmaa. Talvipäiväkaupunki vaihtelee vuosittain ja viimeksi Talvipäivät on järjestetty Jyväskylässä vuonna 2019. Vuonna 2024 suuntaamme Talvipäiville Tampereelle!


Pedagogaala

Ennen vappua juhlitaan Pedagogaalassa, jonka voisi mieltää Pedagon kevätjuhlaksi. Pedagogaalassa kuunnellaan ja katsellaan jäsenistömme performansseja, kuunnellaan puheita sekä tärkeimpänä palkitaan eri sektoreilla ansioituneita pedagolaisia. Kuluvana vuonna palkintoja jaettiin mm. kategorioissa vuoden pedagolainen, vuoden karaokemestari, vuoden yliopisto-opettaja sekä vuoden mitä vittua? -teko.


Vappu

Pitääkö vapun tärkeyttä korkeakouluopiskelijoille edes perustella? Vappu on joka vuosi erinäköinen niin sisällöltään, kuin intensiteetiltäänkin. Kuluvana vuonna vappu kesti lähes kaksi viikkoa ja ohjelmassa oli mm. futisturnaus, Hoplop, vappubrunssi sekä jättimäiset kotibileet!


Kasvatustieteelliset syyskauden avajaiset

Kasvisten syyskauden avajaisissa lähdetään heti syyslukukauden alussa yhdessä muiden kasvisten, eli Abakuksen, Stimuluksen sekä Emilen kanssa nauttimaan live-musiikista, anniskeluliikkeen virvokkeista sekä poikkitieteellisestä fiiliksestä baariin!


Vuosijuhlat & sillis

Vuosijuhlat järjestetään vuosittain syyslukukauden puolessa välissä. Vuosijuhlilla nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, tanssahdellaan livemusiikin tahtiin sekä katsellaan jäsenistön esityksiä. Vujuista esuraavana päivänä koko Pedago kokoontuu yhdessä sillikselle, eli silliaamiaiselle. Silliksellä on tarkoitus parannella kollektiivisesti vujujen jälkeinen krapula - vahvimmat lähtevät siitä uuteen nousuun ja vujuhumu jatkuu vielä toisenakin päivänä. Perinteisesti sillispaikka on salaisuus aina tapahtuma-aamuun asti. Voit lukea lisää vuosijuhlaetiketistä täältä!


PJR

PJR tulee sanoista pikkujouluristeily. Tämä itämeren aallot valloittava tapahtuma on koko Suomen opeopiskelijoiden oma risteily, johon osallistui viime vuonna lähes 2500 opeopiskelijaa ympäri Suomen.